Nyttårshilsen fra Fontenehuset Bærum

Så var vi her. 2020. Det nye året skal erstatte det forrige, men det er likevel ingenting i veien med å dvele litt ved året som har gått. Tingene som har skjedd, og lærdommene vi har erfart.

For oss på Fontenehuset Bærum var 2019 et år preget av stor forandring. Vi flyttet ut fra lokalene vi hadde holdt til i siden vår oppstart i 2017. De gamle lokalene ble erstattet med våre nye, flotte lokaler i Industriveien 2. Her har vi allerede rukket å stable på beina et trygt og godt arbeidsfellesskap. Vi har laget hundrevis av måltider sammen. Gitt ut tre egenproduserte magasiner. Vedlikeholdt og reparert. Vasket og ryddet.

Gjennom arbeid som metode, ønsker vi i Fontenehuset å bidra til at mennesker får økt tro på sine ferdigheter og ressurser, og dermed også en bedring av sin psykiske helse. Og arbeidet – det ble det gjort til gangs i 2019. Hele 12 092 frivillige arbeidstimer ble lagt ned av våre dyktige medlemmer og mulige medlemmer. Det er stort å tenke over hva hver og en av disse timene kan bety.

2019 ble også et år hvor psykisk helse fikk stor plass i mediene. Både romjulen og nyttårsfeiringen var preget av det Kongen i sin nyttårstale omtalte som «tomrommet» etter de som har blitt borte. Det er viktig at vi tør å snakke om psykisk helse. Psyken vår er noe vi alle må leve med, og vi tror åpenhet er veien å gå for å bli tryggere på den.

Vi vil gjerne takke alle som på en eller annen måte har vært med på å gjøre 2019 til et uforglemmelig år for oss. Vi er stolte over året som har gått, og spente på året som skal komme. Fortsett å være gode med hverandre. Gi alle en sjanse til å vise hva de kan – bare de får lov til å prøve.

Godt nytt år fra alle oss her på Fontenehuset Bærum!

%d bloggere like this: