Fontenehusets aktivitetstips (del 1): Hagearbeid

Vi på Fontenehuset Bærum har førstehåndserfaring med at aktivitet er viktig for den psykiske helsen. I disse dager, hvor de aller fleste er mer inne enn det man er vant med, er dette aktivitetsbehovet slettes ikke mindre. Derfor har vi som mål å lage noen forslag til aktiviteter man kan bedrive i denne spesielle perioden – for nettopp å styrke den psykiske helsen. Og først ut: hagearbeid.

At vi kaller det «hagearbeid» kan lett misforstås. Det er nemlig ikke slik at man trenger noen stor hage eller gressplen for å kose seg med planter, blomster og vekster. Det holder faktisk med en liten veranda. Til og med en liten vinduskarm kan være nok.

Forskning har flere ganger de siste årene bekreftet at det en sammenheng mellom vår psykiske helse og de grønne plante-vennene som spirer og gror rundt oss. Et hjem med planter er simpelthen bedre for psyken enn et hjem uten. Men hvordan får man til dette, tenker du kanskje? Skal man tro vår egen planteekspert Marie, trenger man ikke lang erfaring for å lykkes som amatør-gartner:

– Man trenger ikke mye erfaring. Alt man trenger er jord og potter!

Raske resultater

For den uerfarne hobby-gartner, kan det være ekstra motiverende med vekster som spirer og gror raskt. Har man ikke tålmodigheten til å vente på de «trege» vekstene, er karse et svært godt alternativ, skal man tro Marie:

– Karse vokser fort! Også smaker og lukter det godt.

Karse har de aller fleste kjennskap til fra barneskolen. Likevel vet de færreste hva karse kan brukes til. Den er smaksrik, og gjør seg godt som grønn pynt oppå ost, på smørbrød, i salater og i sauser. La dette være et pluss til søndagsfrokosten (eller hvilken som helst annen frokost…)!

I en tid hvor man er lite på butikken eller hageforretninger, kan det også være greit å bruke det man har fra før av:

– Vårløk er «villig». Den kan klippes hele året. Bare sett den en uke i vann, og så direkte ned i jorden.

Vi ønsker alle våre lesere, følgere og øvrige Fontenehuset-venner fortsatt gode dager – uansett om man har grønne fingre eller ikke.

En kommentar til «Fontenehusets aktivitetstips (del 1): Hagearbeid»

  1. Tilbaketråkk: Onsdag 22. april – Moder Jord-dagen – Fontenehuset Bærum

%d bloggere liker dette: