Bli med oss på tur!


På bakgrunn av pressekonferansen som ble holdt 18.01.2021, videreføres de tiltakene vi har på Fontenehuset Bærum i to uker til.


Vi har derfor fremdeles strenge tiltak, blant annet maks antall som kan være på huset samtidig. Dette gjør også at vi dessverre har stengt for besøk og omvisninger. Dette syns vi er skikkelig leit, siden vi aller helst vil ønske dere velkommen med åpne armer.


MEN, vi går også turer utendørs mandag til fredag fra klokken 12:00, og vi har veldig lyst til å invitere de som ellers ville kommet på en omvisning til å bli med. Er du litt nysgjerrig på om Fontenehuset kanskje kan være for deg? Ta kontakt på 974 94 040 eller post@fontenehuset-baerum.no dersom du har lyst å melde deg på en tur! Vi går i rolig tempo! 😊


Ellers åpner vi for besøk og omvisninger så snart det lar seg gjøre, og er klare for å ønske deg velkommen på en vanlig omvisning! 😊 Dette vil vi informere om på digitale medier.

tilbud om tur

Som følge av restriksjoner og føringer har vi fremdeles strenge tiltak her på Fontenehuset Bærum, blant annet maks antall som kan være på huset samtidig. Dette gjør også at vi dessverre har stengt for besøk og omvisninger. Dette syns vi er skikkelig leit, siden vi aller helst vil ønske dere velkommen med åpne armer. MEN, vi går også turer utendørs mandag til fredag fra klokken 12:00, og vi har veldig lyst til å invitere de som ellers ville kommet på en omvisning til å bli med. Er du litt nysgjerrig på om Fontenehuset kanskje kan være for deg? Ta kontakt på 974 94 040 eller post@fontenehuset-baerum.no dersom du har lyst å melde deg på en tur! Vi går i rolig tempo! 😊

Ellers åpner vi for besøk og omvisninger så snart det lar seg gjøre, og er klare for å ønske deg velkommen på en vanlig omvisning! 😊 Dette vil vi informere om på digitale medier.

Midlertidig besøk stopp

Fontenehuset Bærum tar dessverre ikke imot besøk fortiden. Vi føler myndighetens anbefalinger og holder åpent for registrerte medlemmer og mulig medlemmer.

Vi åpner for besøk og omvisninger når myndighetene anbefaler det.

Vi vil informere om dette på digitale medier.

Ny medarbeider på laget!

Dette er Joakim Sharp-Bergersen, vårt nyeste tilskudd på kontorenheten. Han har allerede god erfaring fra fontenehusene i Asker og Oslo Øst, og nå er vi så heldig å ha fått han på laget! En av hovedoppgavene hans vil være å jobbe med media. Vi ønsker han velkommen og gleder oss til samarbeidet!

endelig 20 fontenehus!

Det finnes i dag 14 fontenehus spredt over hele landet. Ytterligere seks er innvilget av helsedirektoratet og er nå under etablering. Den brede politiske støtten er sterkt medvirkende til utbredelsen av den veletablerte fontenehusmodellen.

I dag finnes det Fontenehus i Tromsø, Harstad, Trondheim, Gjøvik, Hønefoss, Rygge, Bergen, Kongsberg, Stavanger, Drammen, Asker, Bærum og to i Oslo (Oslo øst og Oslo sentrum).

De seks som er under etablering ligger i Fredrikstad, Senja, Ullensaker, Nordre Follo, Frogn, og ytterligere ett i Oslo (Oslo sør).

Vi har altså endelig nådd vårt mål om etablering av 20 Fontenehus innen 2020. I tillegg markerer FH Oslo 20 år som Norges første akrediderte hus.

Vi gleder oss til fremtiden i Fontenehus-Norge, og er stolt over å være en del av dette fantastiske fellesskapet!

Internasjonal oppmerksomhet til Fontenehuset Bærum

Fontenehuset Bærums gode arbeid i corona-tiden har gitt internasjonal oppmerksomhet.

I en tid hvor samfunnet har blitt tvunget til å følge strenge restriksjoner, og hvor mange aktører i samfunnet har sett seg tvunget til å stenge helt, har en rekke nye utfordringer meldt seg. På Fontenehuset Bærum har vi, som omtalt tidligere, gjort vårt ytterste for å holde huset aktivt – i digital form.

I tillegg til de digitale møtene, og den hyppige én-til-én-kontakten vi har praktisert de siste månedene, har det også blitt arbeidet hardt opp mot vår OA-satsing. Det har gitt resultater!

Ikke bare én, men to avtaler om overgangsarbeid har blitt signert!

Internasjonalt ros

Og OA-anskaffelsene har ikke uoppdaget hen. Vi merker oss de gode ordene Clubhouse International har brukt for å beskrive hvordan vi fikk i land nye OA-avtaler til tross for at samfunnet var i en unntakssituasjon.

I morgen, 3. juni, vies vi enda mer oppmerksomhet, da én av de som har tredd inn i OA-stillingene får taletid under Clubhouse International’s webinar «Covid 19-crisis: Our resilient clubhouse communities».

Dette gir motivasjon for å fortsette arbeidet videre!

Fontenehusets aktivitetstips (del 4) – ut på tur

Vi på Fontenehuset Bærum har førstehåndserfaring med at aktivitet er viktig for den psykiske helsen. I disse dager, hvor de aller fleste er mer inne enn det man er vant med, er dette aktivitetsbehovet slettes ikke mindre. Derfor har vi som mål å lage noen forslag til aktiviteter man kan bedrive i denne spesielle perioden – for nettopp å styrke den psykiske helsen. Denne gangen tar vi for oss: UT PÅ TUR

Frisk luft og bevegelse er godt for kropp og sjel. Selv den minste tur gir helsegevinst.

Ofte hjelper det å ha et mål for turen. En spasertur til butikken eller en kafé, lete etter utlagte poster i naturen, plukke bær eller sopp, finne et fint fiskevann, oppsøke et kulturminne eller komme seg opp på en fjelltopp.

Selv om de fleste av oss vet at tur er sunt og vi har mange ideer om hva vi har lyst til, rammes vi lett av den berømmelige «dørstokk-mila», med manglende motivasjon og innsatsvilje. Da kan det være godt å ha et eller flere hjelpemidler for hånden. Her kommer noen forslag som forhåpentligvis kan gjøre det lettere å komme seg ut. Før du vet ordet av det, har den lille turen ut plutselig vart i flere timer.

Sykkelturer

Finn frem sykkelen og legg ut på tur. På nettsiden til Sykkelstien ligger det turforslag for hele landet, fordelt på fylker og kommuner. Her kan du lese deg frem til hvilken tur som kan passe for deg, både mht. vanskelighetsgrad og lengde.

Gå- eller løpetur:

Fullfør en merket turløype. På www.ut.no ligger det digitalt turkart for hele Norge. Du begrenser selv søket ut i fra hvor du vil gå/løpe, vanskelighetsgrad osv.

Den Norske Turistforeningen har organiserte turer på alle nivåer, fra barn til seniorer. Finn frem til ditt lokallag og se hva de har å tilby for nettopp deg. Her får du en fin anledning til å treffe andre og få et sosialt fellesskap på turen.

Bærum kommune sin nettside er det beskrevet 10 ulike turforslag i Bærum.

Husk å nyte omgivelsene du beveger deg i. Stillheten, utsikten, grener som vaier i vinden, vannet som bruser i elvene og fuglene som kvitrer. Trenger du ytterligere inspirasjon til turene har vi noen tilleggstips som passer for alle aldersgrupper.

Fisketur

I vårt område er vi så heldige å ha tilgang både til salt- og ferskvannsfiske. Ta med deg fiskestanga på turen og nyt en rolig stund langs sjøen eller ved et av de flotte vannene i skogen.

Turorientering

I turorientering benyttes egne kart med avmerkede poster. Turorienteringen kan utføres alene, som familieaktivitet eller i grupper på inntil 5 personer. En fin aktivitet hvor du også kan få trent på bruk av kompass. Du kan lese mer om dette på https://turorientering.no.

Pokemon Go

Med appen lastet ned på telefonen kan du fange pokemon på turen. I appen vises også såkalte «pokestops» i det området du beveger deg. Disse kan gi informasjon om interessante severdigheter du kan se nærmere på. Du kan lese mer om dette på Pokemon sine nettsider.

Stolpejakten

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i kommunen. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med. Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolpene, som er fordelt på 4 vanskelighetsgrader. Du kan lese mer om dette på https://stolpejakten.no/.

Geocaching

Geocaching kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt «cacher». Cachene har ulik utforming, alt fra enkle beholdere som henger i trær til flotte installasjoner plassert på de mest utrolige steder.

Aktivitet som passer for folk i alle aldre, alt fra småbarn til pensjonister kan ha det gøy! Rullestol er heller ingen hindring, det finnes cacher for alle! Selv de som liker fjellklatring, seiling, shopping, matte-nøtter, historie, geologi, arkitektur, sosialt samvær etc. Du kan lese mer om dette på https://www.gcinfo.no/ og https://www.geocaching.com/

God tur!

Gradvis gjenåpning

Hei alle sammen!

Fra og med 4.mai starter vi med en forsiktig gjenåpning av Fontenehuset Bærum. Hurra!
Neste uke skal vi utarbeide smittevernregler for å gjøre alt klart for en trygg åpning. Mer informasjon og detaljer kommer til uken. Vi fortsetter med å ha et digitalt alternativ på zoom for de som ikke kan komme til Fontenehuset.

Ha en god helg

Fontenehusets aktivitetstips (del 3): håndarbeid

Vi på Fontenehuset Bærum har førstehåndserfaring med at aktivitet er viktig for den psykiske helsen. I disse dager, hvor de aller fleste er mer inne enn det man er vant med, er dette aktivitetsbehovet slettes ikke mindre. Derfor har vi som mål å lage noen forslag til aktiviteter man kan bedrive i denne spesielle perioden – for nettopp å styrke den psykiske helsen. Denne gangen tar vi for oss: Håndarbeid.

Håndarbeid kan være så mangt, fra snekring til hekling.

Det å drive med håndarbeid er godt for den mentale helsen. Det er skrevet mye opp gjennom årene om håndarbeidets betydning for vår mentale helse. I en artikkel i bladet TARA fra 2019 omtales blant annet følgende fordeler ved det å strikke:

  • Vi vet at stress kan forsterke smerter, og siden strikking reduserer stressnivået i kroppen, minsker også opplevelsen av smerte.
  • Når både hender og syn er opptatt, så oppholdes også hjernen og har dermed ikke tid til å føle så mye.
  • Gjennom fullt fokus på det hendene gjør, får tankene mindre å bale med. Mindre kapasitet til å produsere plagsomme tanker.

Gjelder flere typer håndarbeid

I disse tider, med mye hjemme-alene-tid, kan det være godt å ha noen små prosjekter på gang.

Er det noe jeg trenger og som jeg kan lage i stedet for å kjøpe? Er det noe som kan forbedres i hus/leilighet/bod? Er det på tide å reparere et klesplagg eller stoppe en sokk? Stiller du deg slike spørsmål skal du se at du kan få ideer til hva du selv kan gjøre.

På Youtube finnes det utallige instruksjonsvideoer, for det meste innen håndarbeid. Sett deg ned i sofakroken og søk etter det du ønsker å lære. Forhåpentligvis blir du tilstrekkelig inspirert til at du faktisk forsøker.

Onsdag 22. april – Moder Jord-dagen

Vi fortsetter vårt arbeid med å bemerke oss de ulike internasjonale merkedagene i april. Denne onsdagen står Moder Jord-dagen for tur.

Moder Jord er en vanlig betegnelse på jordkloden i en rekke land og regioner. Betegnelsen Moder Jord reflekterer den gjensidige avhengigheten mellom mennesker, andre levende og planeten.

Merkedagen er opprettet for å anerkjenne at jordkloden og økosystemene sørger for liv og næring til jordklodens beboere.

I vårt digitale fellesskap har ikke glemt dette. En gang i uken møtes de som ønsker det på Zoom til felles planteprosjekt-møte.

Se også artikkelen vår om planter, vekst og grønne fingre i del 1 av Fontenehusets Aktivitetstips som vi delte for en stund tilbake.

%d bloggere like this: