Videreføring av smittevernstiltak

Det lettes på noen nasjonale bestemmelser, men det gjelder dessverre ikke i Bærum. Vi holder fortsatt fysisk stengt hus også hele neste uke (tom 25. april). Vi viderefører også de samme avstandskravene (2 meter) og øvrige smitteverntiltak.

Vi følger med å håper at huset igjen gradvis kan åpnes opp ved månedsskiftet.

Selv om huset fysisk er stengt så opprettholder vi våre nåværende tilbud. Medlemmer og mulige medlemmer vil ha digitale tilbud samt forskjellige arrangementer som turer og isbading.

Huset midlertidig stengt

Fontenehuset må holde fysisk stengt fra og med i dag 16.03.21. Bærum kommune er underlagt de nye og strenge nasjonale retningslinjene frem til og med søndag 11. april. Vi har tett samarbeid med kommunen, og skal selvfølgelig sørge for at dere får oppdateringer med en gang det evt. blir endringer. 

Selv om huset fysisk er stengt, betyr ikke dette at fontenehusets tilbud forsvinner. Medlemmer og mulige medlemmer vil ha digitale tilbud samt forskjellige arrangementer som turer og isbading.

Vi har dessverre stengt for omvisninger på huset men dersom du lurer på om Fontenehuset er noe for deg kan du gjerne bli med på en gåtur eller liknende. Ta kontakt med oss på: post@fontenehuset-baerum.no så avtaler vi nærmere.

Huset åpner igjen

Kjære alle sammen!

Nå har vi fått ok på å igjen åpne dørene til fontenehuset fra mandag 1. februar. Som i forrige uke, vil det kun være mulig å være inntil 10 personer på huset til enhver tid, så derfor må du igjen melde fra om når du ønsker å komme. Ring, send sms eller mail for påmelding, så skal vi sørge for at flest mulig får ønskene sine oppfylt!

Det kommer kun til å være to medarbeidere på huset, så individuell støtte vil ikke være så lett å få til nå.

Vi sørger for å fortsette med digitale morgenmøter kl. 10, i tillegg til de andre faste møtene. Dette kommer det en oversikt over på ukeplanen, som vanlig.

Turene i nærmiljøet fortsetter vi også med, det er så hyggelig at fler og fler deltar😊 Vi ønsker påmelding også til turene, – vi kan ikke være flere enn totalt 20 personer. Det vil være en medarbeider som deltar på tur hver dag.

Munnbind må vi fortsette med inne, med unntak av når man sitter med to meters avstand til andre (gjelder både i kantinen og arbeidsstasjoner).

Vi kan dessverre fortsatt ikke lage frokost eller lunsj, men ta med matpakke, så blir det en hyggelig stund sammen i kantinen likevel.

Hilsen Cecilie

Huset Midlertidig stengt! opprettholder digital aktivitet og turer

På bakgrunn av utviklingen mht det muterte viruset har styreleder og daglig leder besluttet å stenge huset uke fire (25-31 januar). Fontenehuset Bærum vil gjennomføre digitale møter for medlemmer gjennom hele uken og i tillegg arrangere hyggelige turer i nærområdet.

Vi inviterer alle medlemmer og mulige medlemmer møte opp utenfor huset kl 12 hver dag å bli med på tur. Dersom du ikke er medlem men ønsker å finne ut litt mer om hva vi driver med kan du også være med på disse turene. Ta kontakt med oss på forhånd på tlf 97 49 40 40.

Bli med oss på tur!


På bakgrunn av pressekonferansen som ble holdt 18.01.2021, videreføres de tiltakene vi har på Fontenehuset Bærum i to uker til.


Vi har derfor fremdeles strenge tiltak, blant annet maks antall som kan være på huset samtidig. Dette gjør også at vi dessverre har stengt for besøk og omvisninger. Dette syns vi er skikkelig leit, siden vi aller helst vil ønske dere velkommen med åpne armer.


MEN, vi går også turer utendørs mandag til fredag fra klokken 12:00, og vi har veldig lyst til å invitere de som ellers ville kommet på en omvisning til å bli med. Er du litt nysgjerrig på om Fontenehuset kanskje kan være for deg? Ta kontakt på 974 94 040 eller post@fontenehuset-baerum.no dersom du har lyst å melde deg på en tur! Vi går i rolig tempo! 😊


Ellers åpner vi for besøk og omvisninger så snart det lar seg gjøre, og er klare for å ønske deg velkommen på en vanlig omvisning! 😊 Dette vil vi informere om på digitale medier.

tilbud om tur

Som følge av restriksjoner og føringer har vi fremdeles strenge tiltak her på Fontenehuset Bærum, blant annet maks antall som kan være på huset samtidig. Dette gjør også at vi dessverre har stengt for besøk og omvisninger. Dette syns vi er skikkelig leit, siden vi aller helst vil ønske dere velkommen med åpne armer. MEN, vi går også turer utendørs mandag til fredag fra klokken 12:00, og vi har veldig lyst til å invitere de som ellers ville kommet på en omvisning til å bli med. Er du litt nysgjerrig på om Fontenehuset kanskje kan være for deg? Ta kontakt på 974 94 040 eller post@fontenehuset-baerum.no dersom du har lyst å melde deg på en tur! Vi går i rolig tempo! 😊

Ellers åpner vi for besøk og omvisninger så snart det lar seg gjøre, og er klare for å ønske deg velkommen på en vanlig omvisning! 😊 Dette vil vi informere om på digitale medier.

Midlertidig besøk stopp

Fontenehuset Bærum tar dessverre ikke imot besøk fortiden. Vi føler myndighetens anbefalinger og holder åpent for registrerte medlemmer og mulig medlemmer.

Vi åpner for besøk og omvisninger når myndighetene anbefaler det.

Vi vil informere om dette på digitale medier.

Ny medarbeider på laget!

Dette er Joakim Sharp-Bergersen, vårt nyeste tilskudd på kontorenheten. Han har allerede god erfaring fra fontenehusene i Asker og Oslo Øst, og nå er vi så heldig å ha fått han på laget! En av hovedoppgavene hans vil være å jobbe med media. Vi ønsker han velkommen og gleder oss til samarbeidet!

endelig 20 fontenehus!

Det finnes i dag 14 fontenehus spredt over hele landet. Ytterligere seks er innvilget av helsedirektoratet og er nå under etablering. Den brede politiske støtten er sterkt medvirkende til utbredelsen av den veletablerte fontenehusmodellen.

I dag finnes det Fontenehus i Tromsø, Harstad, Trondheim, Gjøvik, Hønefoss, Rygge, Bergen, Kongsberg, Stavanger, Drammen, Asker, Bærum og to i Oslo (Oslo øst og Oslo sentrum).

De seks som er under etablering ligger i Fredrikstad, Senja, Ullensaker, Nordre Follo, Frogn, og ytterligere ett i Oslo (Oslo sør).

Vi har altså endelig nådd vårt mål om etablering av 20 Fontenehus innen 2020. I tillegg markerer FH Oslo 20 år som Norges første akrediderte hus.

Vi gleder oss til fremtiden i Fontenehus-Norge, og er stolt over å være en del av dette fantastiske fellesskapet!

Internasjonal oppmerksomhet til Fontenehuset Bærum

Fontenehuset Bærums gode arbeid i corona-tiden har gitt internasjonal oppmerksomhet.

I en tid hvor samfunnet har blitt tvunget til å følge strenge restriksjoner, og hvor mange aktører i samfunnet har sett seg tvunget til å stenge helt, har en rekke nye utfordringer meldt seg. På Fontenehuset Bærum har vi, som omtalt tidligere, gjort vårt ytterste for å holde huset aktivt – i digital form.

I tillegg til de digitale møtene, og den hyppige én-til-én-kontakten vi har praktisert de siste månedene, har det også blitt arbeidet hardt opp mot vår OA-satsing. Det har gitt resultater!

Ikke bare én, men to avtaler om overgangsarbeid har blitt signert!

Internasjonalt ros

Og OA-anskaffelsene har ikke uoppdaget hen. Vi merker oss de gode ordene Clubhouse International har brukt for å beskrive hvordan vi fikk i land nye OA-avtaler til tross for at samfunnet var i en unntakssituasjon.

I morgen, 3. juni, vies vi enda mer oppmerksomhet, da én av de som har tredd inn i OA-stillingene får taletid under Clubhouse International’s webinar «Covid 19-crisis: Our resilient clubhouse communities».

Dette gir motivasjon for å fortsette arbeidet videre!

%d bloggere like this: